google+ facebook linkedin twitter rss
Publicitate lift | Reclama lift | Promovare indoor

Publicitatea in lift vs. flyere

Totdeauna advertiserul trebuie sa gaseasca raspunsul potrivit intrebarii “Care este cea mai eficienta modalitate de comunicare ? Cum imi fac cunoscut produsul/serviciul cel mai bine ?”, prin eficient si bine intelegandu-se raportul optim intre costuri si rezultatele opbtinute. “Ïn cat timp si ce durata au aceste rezultate ?”, “Cum imi va afecta imaginea ?” sunt intrebari pe care nu multi advertiseri le au in vedere atunci cand decid modul de promovare, tipul de publicitate ales.

flyere plianteLa fel ca acum multi, multi ani cu presa scrisa, acum s-a creat un stereotip din promovarea cu flyere inserate in cutiile postale. Mai rau este faptul ca proprietarii micilor afaceri locale cred ca sunt si eficiente si continua sa cheltuie “bugetul de publicitate” si asa aproape inexistent pe acest mod de promovare. La  inceputurile sale acest tip de publicitate a functionat (ca orice inceput !), insa in prezent exista 2 pana la 5 flyere zilnic in cutia postala a unui apartament din Bucuresti, ceea ce inseamna minim 60 de advertiseri lunar, marea majoritate fiind flyere cu pizza. Intrebarea care ar trebui sa fie pe buzele acestor advertiseri este “Cum ma fac remarcat ?“; raspunsul este simplu: foarte greu sau aproape deloc, flyerul amestecandu-se intre alte flyere, aparand confuzie intre firme cu servicii/produse similare.

Publicitatea in lift vine sa rezolve tocmai aceste probleme prin imbunatatirea imaginii companiei, cresterea notorietatii si introducerii notei de distinctie necesare remarcarii propriilor produse/servicii printre altele similare. O alta informatie gresita privind publicitatea in lift este ca ar fi scumpa in comparatie cu flyerele; aceasta a aparut din cauza modului gresit in care se compara bugetul investit intr-o campanie si nu costul unei conversii (cost per mia de vizualizari sau cost per achizitia de client nou) care este net superior in cazul publicitatii in lift datorita gradului mare de retinere a mesajului publicitar, exclusivitatii in spatiul de afisare, existentei unui timp minim garantat de vizualizare a mesajului.

O persoana calatoreste cu liftul de 4 ori pe zi, cu o durata intre 10 si 25 secunde si insumeaza intr-o luna minim 20 de minute de vizualizare a mesajului publicitar afisat in lift. Ce flyer beneficiaza de 20 de minute expunere ? Niciunul ! Unele flyere au la dispozitie doar 2-3 secunde inainte de a fi aruncate fie pe jos (da, suntem in Romania, deci se intampla!) fie in cosul amplasat special pentru acest lucru in imediata vecinatate a cutiilor postale. Altele sunt transportate pana in apartament unde vor zace o perioada pe vreun birou, comoda, dulap bucatarie sau masa pana in momentul in care sunt aruncate in grup deoarece s-au adunat prea multe si nu mai are nimeni rabdarea sa le mai citeasca pentru ca insumeaza un ziar tabloid ca text (lunar se aduna cca. 60 de flyere !).

Un alt atu al publicitatii in lift fata de flyer este dimensiunea spatiului de afisare a mesajului publicitar, liftul beneficiind de un spatiu mult mai generos fata de o cutie postala (dimensiune minim A3 fata de 1/3 din A4) ceea ce inseamna ca se poate compune si afisa un mesaj publicitar mult mai expresiv, mult mai atractiv pentru consumator in scopul de a-l determina sa cumpere.

plotare