google+ facebook linkedin twitter rss
Publicitate lift | Reclama lift | Promovare indoor

Publicitatea indoor este acea forma de publicitate ce se foloseste de spatiile interioare ale cladirilor pentru afisarea reclamelor, in special de spatiile publice intens circulate: holuri, lifturi, scari rulante, toalete, sali de asteptare, statii de metrou, practic orice spatiu interior al unei cladiri cu acces nerestrictionat.

Publicitatea indoor este privita si ca o evadare din mediile traditionale de difuzare a reclamelor: ziare, reviste, radio, televiziune sau publicitatea stradala care au devenit supraaglomerate obligand autoritatile sa recurga la masuri restrictive privind difuzarea reclamelor.

In urma unor studii efectuate in Statele Unite s-a remarcat atitudinea pozitiva a consumatorilor fata de acest tip de publicitate si datorita faptului ca nu este perceputa ca fiind agresiva si invadatoare (spre deosebire de un spot publicitar TV care intrerupe filmul intr-o secventa tensionata, creand disonfort). Din contra, o reclama estetica plasata intr-o sala de asteptare sau intr-un lift face ca „timpul sa treaca mai repede”, captivand atentia consumatorului.

 

In functie de spatiul interior utilizat publicitatea indoor poate avea un anumit grad de expresivitate in exprimarea mesajului publicitar, si de aici gradul de eficienta al promovarii.

plotare